Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2017. október 9-14.
ÉNEK
szekció
Részletek
2017. október 9-14.
FOTÓ
szekció
Részletek
2017. október 9-14.
TÁNC
szekció
Részletek
2017. október 9-14.
ZENE
szekció
Részletek
2017. október 9-14.
II. VESZPRÉMI EGYETEMI
SZÍNPADI TALÁLKOZÓ
Részletek
2017. október 11-14.

„Fiatalok a kultúráért, kultúra a fiatalokért határok nélkül”

A kultúrát és az ebből kibontakozó művészeti ágakat, mint összekötő kapcsot hívja segítségül a fiatalok közti párbeszéd megteremtéséért a Hallgatók a Művészetért Egyesület, amely idén, immáron második alkalommal rendezi meg a Pannon UniFest elnevezésű ifjúsági kulturális fesztivált Veszprémben. Október 10-16 között a Királynék városában találkoznak a hazai és határon túli fiatal tehetségek, hogy megmutassák tehetségüket a világot jelentő deszkákon a közönség és neves zsűri előtt. Az ingyenes fesztiválra június 30-ától már lehet jelentkezni.

A Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivált Veszprém MJV Önkormányzata a szervező Egyesülettel való együttműködés értelmében kiemelt városi rendezvényként kezeli és ajánlja az érdeklődők számára.

A fesztivál Dr. Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztos fővédnöksége, valamint Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének védnöksége alatt valósul meg.

Előzmények

„A fiatalok egyáltalán nem fogékonyak a kultúrára.” – ezt a hamis sztereotípiát kívánta megcáfolni a Hallgatók a Művészetért Egyesület, amikor tavaly életre hívta az első Pannon UniFest ifjúsági összművészeti találkozót Veszprémben. Az Egyesület filozófiája szerint a kultúra és a művészet nem csupán múzeumi vitrinekbe zárt történelmi emlékek, hanem időtlen, újra és újra megújuló értékek összessége. A Pannon UniFest célja az volt, hogy teret adjon az ifjú generáció tagjainak tehetségük kibontakozatására, valamint arra, hogy a neves személyekből álló zsűri építő jelleggel csiszolja talentumukat. Az I. Pannon UniFest-en 2015. október 15-18. közel 150 fiatal tehetség lépett színpadra, valamint állította ki alkotásait fotó-mozgókép, ének-zene, színjátszás és próza művészeti ágakban.

II. Pannon UniFest

Ugyanazon célok mentén, kibővült programokkal és a határokon átlépve várja a fellépőket és a nézőket Veszprémbe a szervező Hallgatók a Művészetért Egyesület a II. Pannon UniFest programjain idén ősszel. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2016-os évet a „Fiatalok évének” hirdette meg. A megyeszékhelyen az idei évben megvalósuló számos ifjúsági program és rendezvény sorát előkelő helyen színesíti a Pannon UniFest fesztivál is, amely az általános- és középiskolás diákok mellett az főiskolai és egyetemi hallgatókat is meghívja a fesztiválra.

Az Egyesület az első sikeres fesztivál megszervezését követően idén még magasabbra tette a mércét és kibővítette a fesztivál körét és programjait. A Magyar Ifjúsági Konferenciával való együttműködésnek köszönhetően idén a határon túli magyar fiatalok számára is megnyílt a lehetőség, hogy bemutassák tehetségüket és részesei legyenek a Pannon UniFest pezsgő, fiatalos programjainak.

„A kultúra, ami összeköt minket.” A Pannon UniFest célja, hogy az azonos érdeklődésű fiatalok számára megteremtse azt a találkozási pontot, ahol amellett, hogy ismerkedhetnek a reflektorfényben a színpadi szerepléssel, tapasztalatokat és hasznos iránymutatást is kapjanak, amelyek segítik jövőbeni útjukat. A fesztivál a színpadi fellépések mellett lehetőséget biztosít a fakultatív programok keretében, hogy a fiatalok megismerjék egymást, új kapcsolatokat, barátságokat alakítsanak ki a hasonló cipőben járó társaikkal.

Elérhetőség
Hallgatók a Művészetért Egyesület
8200 Veszprém,
Szilvádi utca 10/E.

info@pannon-unifest.eu
+36 70 603 5355

Írjon nekünk!