Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2023. november 20-26.
ÉNEK
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
HANGSZER
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
ZENEKARI FORMÁCIÓK
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
FOTÓ
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2023. november 20-26.

VI. Pannon UniFest

Szombat

10.00 Vers- és prózamondás

16.00 Fortepan – híd a múlt és a jelen fotózása között

A Cooltusz csapata a Fortepan megálmodójával, Tamási Miklóssal beszélget a digitális és az analóg világ előnyeiről és hátrányairól, valamint a Fortepan közelgő fejlesztéséről, a Fortepan GO-ról.

Cooltusz fiatalosan, viccesen, de emellett értéket adva dolgozza fel témáját egy kis kultúrát csempészve a tartalomba. Céljuk, hogy minél egyedibb, érdekesebb módon adják át mondanivalójukat. A "vlogolás" mellett utóbbi munkáikban már a látványra és vágástechnikára is nagy hangsúlyt fektetnek, ezzel is növelve a minőséget.

20.00 Értékelés

Vasárnap

10.00 Fotó, festmény és rajz szekció, vers- és prózaírás

16.00 Slam Poetry Logged In - avagy művészet az online térben

Bemutatkozik a CoolLaunch egyetemi ifjúsági önkéntes ötletműhely egy kerekasztal-beszélgetés keretében, amelyben megszólalnak a régió legelismertebb slam poetry képviselői.

20.00 Értékelés

Hétfő

18.00 Instant irodalom – Kemény Zsófival és Simon Mártonnal

Hogyan fér bele a múlt századok irodalma a felgyorsult világunkba? Mit tesznek az Y generációs alkotók a fiatalabb generációk irodalmi ízléséért? Milyen formában van jelen az irodalom és maguk a szerzők az online térben? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Kemény Zsófival és Simon Mártonnal.

Kedd

18.00 A mikulás rakétája – A kép és a szöveg találkozása Tóbiás Krisztián és Turi Lilla közös könyvében

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Esetünkben az a kérdés, hogy hogyan születik meg az illusztráció egy irodalmi alkotáshoz. Hogyan dolgozik együtt két alkotó? Milyen kapcsolatuk van a másik művészeti ággal? A mai digitalizált világban milyen fejlesztések vannak a könyvillusztrálás területén? Érdemes ezeket használni? Ragaszkodunk a hagyományos eszközökhöz az írás és a rajzolás területén? Mik az előnyök és hátrányok? Ezeknek a kérdéseknek a mentén beszélgetünk Áfrány Gáborral, Tóbiás Krisztiánnal és Turi Lillával.

Szerda

18.00 Bemutatkoznak a Pannon Egyetem dráma- és színház tanárszakos hallgatói

A Pannon Egyetem osztatlan dráma- és színházismeret tanári szakán olyan tanulási és tanítási technikákkal ismerkedhetnek meg a hallgatók, amelyek bármilyen iskolai, sőt, felnőttképzési helyzetben alkalmazhatók, és az élményt, az örömteli cselekvést tekintik elsődlegesnek. Ezek a módszertani eszközök ugyanakkor kiválóan alkalmasak arra is, hogy felgyorsult világunkban a befelé figyelésre, az érzelmeink megélésére és megismerésére tanítsanak, ezáltal hozzásegítsenek egy kiegyensúlyozottabb élethez. Szakunkról (mely színháztudományi alapokról indult, és később alakult drámás és színjátszós eszköztárat használó, gyakorlatorientált képzési formává) sokan kerültek már ki a színház, a művészeti képzés és a közösségépítés területeire. Hallgatóink a Veszprémi Egyetemi Színpadot működtetve hoznak létre színházi előadásokat, színházi nevelés foglalkozásokat, élménypedagógiai munkákat, valamint alkotótáborokat. E fantasztikus, nagy múltú műhelyből indult Király Dániel Tamás, aki 2006-2008. között játszott és rendezett itt. Vele Szabó B. Eszter egyetemünk hallgatója beszélget.

Csütörtök

18.00 Három művészi sors találkozása – Szabó B. Eszter Péti Krisztinával, Trócsányi Gergővel és Süle Zsolttal beszélget

Három különböző személyiség, három teljesen más sors, egy mégis közös: mindhárom életútban jelen van egy megkérdőjelezhetetlen örökös elem, ez pedig a művészet. A beszélgetésben kiderül, kinek mely életszakaszában vált igazán fontossá a kultúra, és, hogy azóta milyen formában van jelen életükben, s hogyan határozza meg a művészek mindennapjait. Mindent a kultúráért? Hol vannak a határok? A művészek arra is választ adnak, milyen mértékben tud terápia jellegű lenni az adott művészeti forma, amelyet képviselnek.

Péntek

18.00 Czikkcakk workshop

Czikkely Panni, azaz czikkcakk 2015 óta lelhető fel az Instagram berkeiben, azonban csak az utóbbi 2-3 évben van jelen tudatosabban, mióta szabadúszó lett. Illusztrációi, grafikái, vicces storyjai sokak kedvencei lettek, követői masszív közösséggé, Pannifalvává gyúródtak össze. Czikkcakk most megosztja veletek az insta-lét előnyeit, nehézségeit alkotóként és hasznos tanácsokat oszt meg annak érdekében, hogy egy jól felépített, értékes tartalmakat adó profilod lehessen, ahol szívesen vagy jelen.

20.00 Szekciók eredményhirdetése