Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2023. november 20-26.
ÉNEK
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
HANGSZER
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
ZENEKARI FORMÁCIÓK
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
FOTÓ
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2023. november 20-26.

„Fiatalok a kultúráért, kultúra a fiatalokért határok nélkül”

Veszprém, 2020. november 21-27.

A kultúrát és az ebből kibontakozó művészeti ágakat összekötő kapocsként hívja segítségül a fiatalokat a Hallgatók a Művészetért Egyesület. Az egyesület idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a Pannon UniFest összművészeti ifjúsági kulturális fesztivált Veszprémben.

Kezdetek

A Hallgatók a Művészetért Egyesület filozófiája szerint kultúránk, művészetünk nem csupán múzeumi vitrinekbe zárt történelmi emlékek, hanem időtlen – újra és újra megújuló – értékek összessége.

E hitvallást és a megcélzott felső- és közoktatásban résztvevő fiatalok másként látását, más kultúrafelfogását kívánta propagálni az Egyesület, amikor 2015-ben életre hívta az első Pannon UniFest ifjúsági összművészeti találkozót. Az eddig megrendezésre kerülő három fesztiválon közel 600 fiatal tehetség lépett színpadra vagy állította ki alkotását fotó-mozgókép, ének-zene, színjátszás és próza művészeti ágakban.

VI. Pannon UniFest

Az idei fesztiválra bővült programkínálattal és az országhatáron túlról érkező fellépőkkel is várja nézőit Veszprémbe a szervező Hallgatók a Művészetért Egyesület.

A megyeszékhelyen 2020-ban megvalósuló számos ifjúsági program és rendezvény sorát előkelő helyen színesíti a Pannon UniFest fesztivál is, mely főiskolai és egyetemi hallgatók mellett a középiskolás diákokat is várja a találkozóra.

A Magyar Ifjúsági Konferenciával való együttműködésnek köszönhetően, amely 2015 óta tart határon túli magyar fiatalok számára is megnyílik a lehetőség, hogy bemutassák tehetségüket és részesei legyenek a Pannon UniFest pezsgő, fiatalos programjainak.

A Pannon UniFest kiemelt célja, hogy az azonos érdeklődésűek számára megteremtse a találkozási pontot, ahol amellett, hogy ismerkedhetnek a reflektorfényben a színpadi szerepléssel, tapasztalatokat és hasznos iránymutatást is kaphatnak a fejlődéshez. Így fesztivál a színpadi szereplés mellett lehetőséget biztosít fakultatív programok keretében a kapcsolatépítésre is – legyen szó fellépőről, nézőről vagy kiállítóról.

Programismertetés

A VI. Pannon UniFest ezúttal is lefedi a népszerű művészeti ágak tárházát. A szervezők több kategóriában hirdették meg a jelentkezést:

  1. vers- és prózamondás
  2. vers- és prózaírás
  3. fotó
  4. festmény és rajz

Az idei évtől a vers- és prózamondás, illetve vers- és prózaírás szekciókat külön kategóriaként kezeljük a tavalyi év nagy létszámú saját pályamunkákat szavalók miatt.

Tét nélkül azonban nincs verseny, ezért a szervezők most is értékes nyereményekkel díjazzák a legkiválóbb fellépőket, melyek odaítéléséről a művészeti ágak kiválóságaiból válogatott szakmai zsűri dönt. A 2017-es Pannon UniFest óta a fellépők már minősítést is szerezhetnek (arany, ezüst, bronz) a szakmai zsűritől, amelyet egy általuk aláírt díszoklevél igazol majd.

A fesztivál mind a fellépők, mind az érdeklődő nézők számára ingyenes.