Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2023. november 20-26.
ÉNEK
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
HANGSZER
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
ZENEKARI FORMÁCIÓK
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
FOTÓ
szekció
Részletek
2023. november 20-26.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2023. november 20-26.

Online 2020 - Szombat - Értékelés

Polgár Adél szöveges értékelése:

Bár nagyon fiatal, látszik, hogy örömmel mond verset, és ez a kedvesség árad hangjából is, igazán frissítő volt hallgatni. Korosztályának megfelelő versválasztás volt, ami látszólag közel is állt hozzá- A szemkontaktus hiányát igazán az online tér adta nehézségeknek tudtam be, hiszen nem egyszerű egy kamerával szemezni semmilyen formában. Nagyon szépen, érthetően fogalmazott, artikulált, minden szó kivehető volt. Bátran szavalt, látszott, hogy tudja a szöveget, nem kellett közben érte izgulnom. Ötletesnek találtam a két plüss használatát, amitől már színpadiasnak tűnt a produkció, és az egész kapott egy mögöttes vizuális tartalmat. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Adélnak az első versmondóversenye ez, de ez nem is érződik rajta, olyan, mintha már évek óta járna versenyekre. Ez talán azért van, mert Adél nagyon szeret verset mondani, ez látszik is a versmondásán. A kedves segítői (plüssök) kiegészítették a versmondását, és plusz humorfaktort is jelentettek. Érződik a versmondáson, hogy magabiztos, ez a környezetnek is köszönhető, hiszen otthoni környezetben kellett elkészíteni a videót, és úgy beküldeni a versenyre. A környezet a vershez is nagyon jó passzol. Ezután a verseny után biztos kedvet kap Adél a versmondóversenyekhez, és egyre több ilyen versenyen fog részt venni. (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Egy-két helyet leszámítva nagyon jól hallható, hogy teljesen érted a szöveget, amit mondasz. Látszik az ebbe befektetett munka. Szemmel látható az is, hogy élvezed a versmondást és ez a hallgatóban is jó érzést kelt. Az az ötlet, hogy a tyúkanyó és a kutya plüssel megjeleníted a versben szereplőket egy érdekes húzás, esetleg még lehet rajta dolgoznod, hogy több funkciója legyen. (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagyon örülök, hogy megragadtad ezt a lehetőséget. Különleges színfoltja volt az előadásod a versenynek, sugárzó személyiséged élvezetessé tette a verset. A versmondóversenyek sok gyakorlást igényelnek, de ebbe már belekóstoltál. Bátorságra vall jelentkezni, remélem sokáig örömöd leled a versmondásban. (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Fiatalkora ellenére teljesen érthető volt a szöveg, értve volt mondva a vers. Illeszkedik a versválasztás az előadó életkorához. A mosolygása a vers egész hangulatát emeli. Esetlek kipróbálhatnák, hogy Adél végig hol a tyúk bábúhoz hol a kutyus bábuhoz mondja a verset, azok voltak a leghitelesebb részek, ahol Adél a bábukhoz fordult. Összességében elmondható hogy az artikuláció szép volt. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Polgár Zsófia szöveges értékelése:

Nagyon változatosan használta a hangját, sokszor változtatott hangszínén, a vers mondanivalójához igazodva, így fenntartva hallgatóság érdeklődését. Nagyon kedvesek voltak a macskák a videóban. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lehetett ilyen jól tartani a szemkontaktust a kamerával. A csattanó szépen fel volt építve, bár úgy éreztem az elején kicsit még zavarban van, de ahogy leugrottak a macskák, ő is előrébb dőlt, és kicsit játékosabban kezdett szavalni. Szépen, érthetően beszélt, és látszott, hogy igazán érti a vers tartalmát, szívesen szavalja azt. Talán a szünetek meghosszabbításával adott végszavak, mondatok után/előtt lehetne fejleszteni, hiszen kissé gyorsnak tűnt a versmondás. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagyon izgalmas volt, hogy a vers témája szó szerint körbevette a versmondást és a versmondót. A macskák nem csak jól szemléltették azt, amiről a vers szól, de igazán vicces elemei is voltak az előadásnak. Olyanok voltak, mintha ők is be lennének szervezve a produkcióra, mintha be lennének idomítva arra, hogy mikor kell megrázniuk magukat, vagy leugraniuk a padról. Érződik, hogy Zsófinak kedves ez a vers és a vers témái is. Látszik, hogy maga az előadás is örömet okoz Zsófinak, illetve, hogy nem először találkozott a versmondással. Remélem sokszor lesz még lehetősége erre! (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagyon jó energiákkal adtad elő a verset, ami egy jó választás szerintem. Tetszik a humora a macskák jelenlétével. Szépen artikulálva és jó hangerővel beszélsz. Kifejezetten nehéz helyzet, hogy három élő macska vesz körbe az előadásod alatt, hiszen mozoghatnak (ez meg is történik) és mégsem zökkentenek ki, ezt a feladatot megugrottad. Gyakorold még a szöveg tagolását, hol kezdődik egy mondat és hol ér véget. És a nagyobb hatás érdekében fordíts még több időt az vers értelmezésére. (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Az előadás tele volt élettel, és nem csak a cicák miatt. Humoros, jól értelmezett és begyakorolt volt a versmondás. A vers témájával és stílusával tudtál azonosulni, a kamera se hozott zavarba. Az alapos felkészülésed, és annak eredménye nekem elnyerte a tetszésem. (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nem tudom, hogy ezt hogyan csinálták, hogy ott vannak a macskák, de nagyon jó ötletnek találom, szerintem nagyon jól kihasználták ezzel az online versmondás adta lehetőségeket, illetve Zsófi is tudott ihletett meríteni a jelentétükből. Tetszett, hogy a hangnem imitálta a macska életérzést. A versválasztás kórnak megfelelő. A kicsit mondóka szírű versmondás ugyan illeszkedik a témához, de talán változatosabb játszadozást is bele lehetett volna vinni a versmondásba. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Méhes Csenge és Kovács Marcell szöveges értékelése:

Az online tér adta lehetőségeket nagyon jól kihasználják, és ketten, felváltva szavalnak, látszólag nincsenek zavarban az online, közönség nélküli versmondástól. A vágások ellenére a vers dinamikus, és hallgatóként nem érezzük a közvetlen kontaktus hiányát. Mindketten nagyon szépen artikulálnak, és igazán ön azonos módon, helyes kiejtéssel tudják a vers részeként használni a régies szavakat, a vers nyelvezete így nem okoz problémát a hallgatóság számára sem. A szövegtudás igazán pontos, szépen tartják a szüneteket. A szövegválasztás korosztálynak megfelelő, és a mondanivalót hasonlóképp tudják átadni. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és tszínházismeret tanár szakos hallgatója)

Újszerű élmény volt, a sok egyéni versenyző között felfedezni egy párt, akik együtt alakították ki előadásukat. Látszott, hogy nagyon megtervezték, hogy melyik részt ki fogja mondani. Figyeltek arra, hogy hol vannak jelentésbeli szakaszhatárok, hol indokolt a dramaturgiai váltás. Nem vett el az élményből a rengeteg vágás, nem akasztották meg a versmondást. Bizonyos helyeken kifejezetten izgalmasabb és érzékenyebb megjelenítést kapott a vers így, hogy ketten mondták. Tudtak játszani azzal, hogy a balladában szereplő karaktereket melyikük személyesíti meg. Remélem még sok ilyen izgalmas kísérletre serkenti még őket a vírushelyzet! (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Meglehetősen szokatlan formát választottatok, hogy feltagolva kvázi duettet adva mondjátok el a népballadát, de jól észrevettétek a két megszólaló különbségét és így egy érdekes előadást kaptunk. Mindketten nagyon hasonló stílusban mondjátok el a verset és technikailag is egy szinten vagytok ebben az előadásban így egy koherens versmondást kapunk. Kifejezetten nehéz szöveget választottatok nem csak a hosszúsága és népies beszédmódja miatt, de a szöveg ritmikailag is nagyon nehéz. Nagyon meghatározó lüktetése van a szövegnek és néha beleestek abba a hibába, hogy skandálva mondjátok a szöveget. Ha erre figyeltek sokkal kidolgozottabb, érettebb előadást kapunk majd. (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Ehhez a páros versmondáshoz nagyon sok energiát fordíthattatok a mű pontos értelmezésébe, és a videó elkészítésébe egyaránt. Azt gondolom, hogy erre a munkára szánt idő megtérült és az eredménye egy igazán egyedi, tudatos és friss kísérleti versmondás. Izgalmas lenyomata annak, hogy az emberek összetartozásának,kreatívitásának még egy ilyen elidegenülésre kényszerült időben sincs határa. (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Mind a ketten nagyon megtaláltátok a vers ritmusát és ezen belül nagyon ügyesen éltetek a ballada adta műfaji lehetőségekkel. Külön kiemelném, hogy a dialektusok és a régies beszéd nagyon élt nálatok és természetesen hatott. Nyugodt volt a versmondás, egy-két helyen hirtelen volt a váltás, hogy éppen melyikőtök szólal meg, néha nem értettem a dramaturgiai indíttatást. Ezen felül kiemelném, hogy Csengének természetes hangja igen alkalmas versmondásra. A Mimika és kéz játéka, a szemkontaktus mind illeszkedett a vershez. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és tanárszakos hallgatója)

Keszey Anett szöveges értékelése:

Nagyon elegánsan mond verset, könnyed hangszíne van, ehhez illeszkedő szolid, mégis gondolatokkal teli verset választott. Ezt légiesen könnyedén szavalta, érthetően, lassan, de nem monoton hangszínen. Sokat játszott hangjával a megfelelő helyeken hangsúlyozott. Néha túlzásnak találtam minden mondat végén felvinni a hangsúlyt, nem volt akkora jelentőség tulajdonítva így a mű végének. Úgy éreztem végig tudja és megérti a mondanivalót, azonban mikor néha le-lenézett, kicsit olyan volt mintha a következő soron gondolkozna, ennek okán sokszor úgy éreztem, nem biztos a szöveg ismeret. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

A videó nézése közben látható volt, hogy Anett élvezi, amit csinál, látszik, hogy szeret verset mondani. Mindig fontosnak tartom, az ilyen versenyeken, hogy a résztvevőknek örömteli élmény legyen a verseny, különben nincs értelme, ha csak kényszer. Jó látni, hogy még ebben a balszerencsés, vírusos időben is lehet ilyen produkciókat látni. Azáltal, hogy videón érkezett az előadás lehetőség nyúlt arra, hogy hátteret, atmoszférát teremtsen az előadó. Igazán érdeklődést felkeltő volt a háttér és az előadó közötti kontraszt, a sötét és a világos ellentéte. Ezzel jobban előtérbe került maga a versmondó, és a vers maga. Buzdítani szeretném Anettet arra, hogy az egyetem alatt is folytassa a középiskolában elkezdett versmondói szokását! (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

A versválasztásnál látszik, hogy olyan verset választottál, amihez valamilyen személyes kapcsolatod is van. Nem ismerem ezt a verset, de a bemutatkozásodban írtad, hogy verseket is írsz, azt is meg merném kockáztatni, hogy ezt te írtad, ezért a személyes kapcsolat. Mindenesetre a versválasztásnál ez egy fontos szempont! A versmondás tempója nagyon jó, nem sietsz. Viszont az úton, hogy ez egy beérett, nagyon kidolgozott előadás legyen még sok munkád van. Gyakorold a szöveg tagolását, az érthetőség és beszédtechnikai részletekre is figyelj! (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

A versválsztás nagyon illett a mostani körülményekhez, úgy tűnt volt időd mélyen beleérezni a versbe.
Érződött az előadásodon, hogy van versmondós múltad, nagyon magabiztos voltál. Örülök, hogy megmutattad magad. (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

A versválasztás rendkívül aktuális, és remekül tudtad közvetíteni a vers üzenetét. A tekintetedből látszik, hogy átérzed a vers mondandóját. Kicsit hiányoltam a cím és a szerző megjelölését. Néha kicsit úgy éreztem, hogy nagyon elvisz a vers ritmusa egy olyan irányba. ahol a vers jelentése nem tud érvényesülni. Lehet hogy ha a vers fejből megvan és még többet foglalkozol vele, jobban beért volna és találtál volna több jelentés béli megoldást, ami kihatna a hangsúlyozásra is. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Polgár Regina szöveges értékelése:
Nagyon bátor kiállása van, a videón is átjön, hogy szeret verset mondani, hozzá van szokva, hogy színpadra álljon, egyedül is betölti a teret, végig a közönség felé szaval. Kisugárzásához illeszkedik erős hangja. Érezni, hogy örömmel mond verset. Szépen artikulál, érthető minden szó, és végig nagyon átéli a vers mondanivalóját, talán ez a hév ragadja magával néha, és olyan, mintha nem is nekünk szavalna, hanem magának mesélne. Ez a mesélés szó talán nem is véletlen, néha szavalás helyett a kevés szünet tartása miatt úgy éreztem, hogy ez egy igazán szép, rímes játékos mese. A karakter bőrébe bújva igazán kedvesen adott elő, teljesen tudatosan játszott a hangjával, és megjelenítette előttem a két karaktert, akiknek dinamikáját hasonló lelkesedéssel adta át, mint ahogy szavalt. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Egyből felkeltette a figyelmemet a kameraállása, ami alulról vette a versondót. A versben épp arról van szó, hogy hogyan válik Lóci óriássá. A kamerának köszönhetően Regina is óriássá változott. Izgalmas volt az, ahogy a felnőtt-gyerek és kicsi-nagy párokkal nem csak a versszövege játszott, hanem az előadó is. Érződik a produkción, hogy Regina nagyon szeret verset mondani, és hogy van is már benne tapasztalata. Kívánom, hogy még több versmondó versenyre eljuthasson! (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Remek versválasztás, nagyon jó humorú a szöveg is és látszik, hogy te is pontosan érted és szereted ezt a verset! Nagyon sokféleképpen és bátran használod a hangod és beszédtechnikailag is jól artikulálva adod elő a szöveget. Örülök, hogy gondolkoztál azon is, hogy hol és milyen kamera-állásból veszed fel a videót, ennek látszik is az eredménye. Azt tanácsolom, hogy ha nagyobb magabiztossággal mondod a verset, még jobban fogod magad érezni közben és még nagyobb hatást tudsz majd elérni a hallgatóban. (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagy energiákat mozgattál meg magadban a versmondásod alatt, ami jótékonyan hatott az előadásra. Remek ötlet volt a szemszög amiből nézhettünk téged. Jó látni, hogy a versmondóversenyek beli gyakorlottságod ellenére lelkiismeretesen készülsz és gyakorolsz a célod elérése érdekében. (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Lóci óriás lesz című vers nagyon közel áll a szívemhez, mivel álltalános iskolában több versmondón is mondtam ezt a verset. Nagyon jó választás a vers, de kicsit úgy éreztem, hogy a szöveget ügyesen megtanulta Regina, de nem igazán érti a jelentését. Talán, ha mondatról mondatra elemeznék a verset sokat segítene, illetve, ha egy bábut kapna Regina és neki mondaná a verset mintha ő lenne Lóci. Regina önbizalma igazán átsütött a versmondáson is, ami szerintem Regina erőssége. Szépen érthetően artikulál. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Magyar Boglárka szöveges értékelése:

Nagyon kimért a hangsúlyozás, és ez illeszkedik a vers komoly mondanivalójához. A szemkontaktus tartásával és a szünetek pontos, határozott tartásával minden szó új jelentést kapott. Időt hagy a hallgatóságnak, hogy átgondolja mit is mondott. Az érzelmek ritkán ragadják el, komoly, és ehhez a vershez erre szükség is van. A hangjával játszik többször erősebben hangsúlyoz, félmosolyt megenged magának, de nem többet. Végig nagyon figyeltem, vártam, hogy a lezárást hogyan tudja majd megoldani. Egy csattanásként hatott, viszont ezt nem érzékeltette különösebben. Ez a kimértség a végére szomorúság lett, de azt éreztem, hogy a versmondó inkább egy harmadik külső szemlélőként mondja a történteket, mintsem a vers szereplőjének szemszögéből. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagyon igényesen megszerkesztett előadás. A vershosszússága, és témája miatt nem egyszerű, mégsem okozott nagy problémát az előadónak. Érződött, hogy nagy hangsúlyt fektetett nem csak a vers kiválasztására, de az előadásmód pontos megkomponálására, a háttér és a ruházat (jelmez) kiválasztásával. A vers kiválasztása arra is utal, hogy a versmondóhoz közel áll a kortárs versek világa. Összességében egy jól átgondolt produkciót láthattunk, amiben az előadó is örömét lelte. Sok sikert kívánok, a további merész kortárs költemények megtanulásához és előadásához. (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagyon szép versmondás, sok érzelemmel és hatással. Nagyon jó szöveget választottál szerintem, mert látszik, hogy közel áll hozzád és szereted és a hallgatóban is rögtön érzéseket tud kelteni és hatást elérni. Nagyon jó ötlet ez a neutrális előadásmód, hogy csak kiállsz és elmondod a szöveget. Nincsenek nagy trükkök és különleges káprázatok, viszont egy nagyon őszinte versmondást hallhatunk, ami az egyik legfontosabb ebben a műfajban. Látszik a befektetett munka. Talán annyit javasolnék, hogy különböző versmondó versenyekre, ahol nincs ilyen megkötés érdemesebb rövidebb verset választani, ami maximum 2-3 perc alatt elmondható. (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Meglátszik, hogy régóta foglalkozol ezzel a verssel, nagyon érthetően, hatásosan tagoltad. Jól állt a produkciónak, hogy nem vonta el a figyelmem semmi, egyszerű letisztult volt a háttér, és a fellépő ruha is, könnyen át tudtam adni magam az előadásnak. A versmondás ügyesen volt felépítve, nem vált vontattotá. Szerintem nagyon bátor volt tőled, hogy ilyen hosszú verssel neveztél. (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

A hangod rendkívül alkalmas a versmondásra, szépen artikulálsz, tiszta a beszéded. Szép szüneteket tartottál, a vershez illeszkedően váltottál ritmust, hangszínt. A vers témája szívhez szóló és a korosztályodat mélyen érintő, támogatom, hogy beszéljünk erről. Kifejezetten megérintett a vers, sírva hallgattam végig, hiszen nem rég én is átéltem ezt a fájdalmat. A nagyszülő elvesztése álltalában az első találkozás fiatalkorban a halállal. Szerintem sikerült a hallgatókkal kapcsolatot teremtened. Örültem neki, hogy érezhetően tartottál egy érzelmi távolságot is a szövegtől, (nem voltak túl nagy fentek és lentek), hagytad élni a szöveget, hiszen a szöveg önmagában tartalmazza ezeket az elemeket és ezzel segítetted a nézőket bevonódásban. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Balla Riana Emma szöveges értékelése:

Fiatal kora ellenére szavalatán nagyon átjön a vers tisztelete, és szeretete, jó érzéke van a versmondáshoz, érthetően mond verset. A sok gyakorlás megmutatkozik, nagyon pontosan adja elő a verset, következetesen tartva a szüneteket. Sokféle hangszínt használ, a különböző karaktereket próbálja audiovizuális módon megjelentetni számunkra hol a szünetek hosszabb tartásával, hol a hangerő módosításával, ez színesíti produkcióját. Néha azonban ezzel a művészi móddal a vers mondanivalója elveszti súlyát, hiszen inkább az előadás mikéntjére tereli a hallgatóság figyelmét. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Nagyon komoly előkészület és munka látszik az előadáson. Érződik, hogy figyelmesen végig lett gondolva minden pillanata a produkciónak. Nem csak versmondásról van szó, hanem szinte színházi előadásról. A háttér, ami díszlettként funkcionál, és a vár hangulatát idézi, a jelmez, ami szintén a XIII. századot idézi fel bennünk teljes kontextust alkotnak a versnek. Ebbe a vázba helyezi bele az előadó a verset. Arra is figyel, hogy jól elkülönítse hangsúlyozással, vagy hangszínváltoztatással a versben megszólaló különböző karaktereket. Remélem ez a versmondóverseny csak növeli a lelkesedését és új erőt ad, céljai eléréséhez! (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Kifejezetten bátran mondasz verset és remek energiáid vannak. Folyamatosan próbálod fenntartani a figyelmet és különböző hatásokat elérni a hallgatóban. Figyelj arra, hogy ez nagyon jó, de nem kell mindig, minden mondatban erre törekedni. Néha hagyd, hogy aki hallgatja a verset megpihenjen és feldolgozza az információkat. Sokat dolgoztál a beszédtechnikán és az artikuláción és ez meg is látszik. Amiben még több gyakorolni valód van az az, hogy a szöveg tartalmi részét még jobban átadd, erre az is segítség lehet, ha te is többet dolgozol a szöveg értelmezésén, amit elmondasz. (Fekete Balázs, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Ez a vers nagyon hosszú, és számomra lenyűgöző, hogy ilyen fiatalon ilyen hosszan és kitartóan koncentráltál. Látszik, hogy szenvedélyesen készültél a versenyre, alaposan értelmezve és artikulálva a verset- mind technikailag, mind érzelmileg. Ilyen kitartó munkával bizonyára teljesülni fognak a céljaid, csak így tovább! (Rayburn Vanessa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Versmondási technikája Reginának remekül igazodik a ballada műfaji követelményeihez, ami igazán nehéz feladat, ami magába foglalja a színészi, illetve vers mondói technikák árnyalt használatát. A hangjáték epikus, ami nagyon érthetővé teszi a verset. A változatos hangszín pedig felkelti a figyelmet. Szeretném kiemelni, hogy a mimika játék, amit láthatunk, sokat emel a versmondáson, ez egy hosszú vers ami könnyen vállhat unalmassá ha a hangszín nem változatos, ugyan néha talán lehet lazítani a hangsúlyozáson és az artikuláción is, a halkabb részek néhol nehezen érthetőtek, az tanácsolnám hogy a halk részeket lehetnének alaphangon mondani és ezekhez a részekhez képest változna az egész versmondás. (Ráduly Ildikó, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Barkó Kincső Emese szöveges értékelése:

Nagyon kellemes hangja van, nyugodtan ülve szaval. Azonban versmondása mintha kicsit sietne, a hosszabb szüneteket nem mindig tudja tartani. Ez talán attól is lehet, hogy nagyon beleéli magát a versmondásba és látszik rajta, hogy igazán érti és magáénak érzi a verset, ezáltal a közönség is szívesen nézi és hallgatja előadását. A versválasztás igazán találó, ahogy a versmondáshoz kiszemelt hely is. Azt sugallja, hogy sok időt töltött a vers elemzésével, tanulásával, így a biztos szövegtudás után az érzelmek is megjelenhettek a szavalatban. (Bakos Alexa, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Az első pillanattól látszik a magabiztosság Kincső előadásában. Az versmondó nem csupán a verset mondja el, de pontosan megkomponált produkciót ad elő. Érezhető, hogy nem először találkozik a versmondással, a költővel és a versel. Az, hogy már találkozott online versmondó versennyel, hatalmas biztonságot ad a versmondónak. A videó nem csak a verssel hat ránk, de a háttérben csordogáló folyó és a kedves parki pad egy idillikus őszi helyszínt teremtenek, ami erősen kapcsolódik a vers témájához. Kívánom Kincsőnek, hogy ezután is sok olyan lehetőséget találjon, ahol meg tudja mutatni, hogy mire képes! (Danka Márta, Pannon Egyetem dráma- és színházismeret tanár szakos hallgatója)

Jó látni azt, hogy a produkciódban mennyi befektetett munka és gondolat van. Azért nevezem produkciónak, mert látszik, hogy a videós versmondás minden részletére figyelemmel voltál, a helyszín választásra, a „jelmezre”, a vers választásra, az előadásmódra, de még az évszakra is.